Eleverna på Erlaskolan Södra hyllar vårdpersonalen

27 mars 2020

Det råder just nu hög belastning inom hälso- och sjukvården på grund av coronaviruset. Erlaskolan Södra, som ligger precis intill Vrinnevisjukhuset i Norrköping, utnyttjade därför onsdagens lunchrast till att hylla vårdpersonalens hårda arbete.

Eleverna på Erlaskolan Södra hyllar vårdpersonalen

Under onsdagen nåddes vårdpersonalen på Vrinnevisjukhuset av ett varmt välkomnande till jobbet. Mellanstadieelever på Erlaskolan Södra hade nämligen fyllt gång- och cykelvägen utanför sjukhuset med peppiga meddelanden och hyllningar i fina färger.

Vanessa Wallman, skolvärd på Erlaskolan Södra, upplevde att eleverna kände sig stolta över att kunna göra något konkret för att stötta i samhället, under den rådande situationen. 

- Eleverna var helt fantastiska! De stannade alla som gick eller cyklade förbi för att fråga vad de heter och vad de jobbar med och sen tackade de dem personligen. De hade väldigt kul, och under torsdagen gick de även tillbaka för att lämna meddelanden på gång- och cykelvägen på andra sidan sjukhuset. 

Erlaskolan Södra har fått fina reaktioner från bland annat Region Östergötland, som uppmärksammade den fina gesten i sina sociala kanaler, här hittar ni deras inlägg på Instagram