Succé på invigningen av Erlaskolan Södras nya skolgård

24 oktober 2019

Nu är den nya skolgården på Erlaskolan Södra i Norrköping klar. Under onsdagens invigning samlades elever och personal för att fira.

Succé på invigningen av Erlaskolan Södras nya skolgård

Den nya skolgården har bland annat fått klätterställningar, studsmattor, pingisbord, fler sittplatser och en stor bandyplan. Eleverna har under projektets gång själva fått vara med och utforma sin skolgård.

Det är elevrådet på skolan har hållit i trådarna. De har gått ut i klasserna och tagit in synpunkter på vad man tyckte var viktigt. Som resultat har utemiljön byggts till och blivit nästan dubbelt så stor.

– Elevrådet har varit delaktiga och väldigt involverade i projektet. De har pratat med övriga klasser så alla känner sig delaktiga. Aktivitetsytorna har skapats för att passa alla och för att de ska vara tillgängliga för alla, säger Maria Asplund, rektor på Erlaskolan Södra.

-Det känns jättebra att kunna erbjuda eleverna fler aktiviteter utomhus. Vi vill ju satsa på att elever har möjlighet att röra på sig mer och det har vi lyckats med i den nya utemiljön, fortsätter Maria.

Invigning
I onsdags morse invigdes den nya skolgården med tal av elever och rektor samt ballonger fika och musik. När invigningsbandet klippts av så rusade alla elever ut till den nya skolgården.

-Det känns fantastiskt bra att gården äntligen är invigd och att vi i det här projektet verkligen kunnat arbeta i samarbete med eleverna, avslutar Maria.

-Skolgården är jättefin. Den är mer inbjudande, man vill verkligen gå ut och hänga och leka, säger Sara som går i årskurs 9.

– Det är jätteroligt! Fler kommer vilja gå ut nu, alla får plats, säger Melvin som också går i årskurs 9.