Falun

Ställ dig i kö

Vill du börja hos oss? Här kan du ställa dig i kö till Falun.

Ställ dig i kö

Träffa oss på våra aktiviteter!

Alla aktiviteter

Välkommen till Erlaskolan i Falun!

Erlaskolan i Falun är en grundskola från årskurs 4 till årskurs 9. Vi är stolta över våra fina lokaler på Myntgatan 4. Här går cirka 165 elever. Receptionen är navet och det första som möter våra elever och föräldrar vid ingången. Här finns alltid en vuxen som möter ditt barn, svarar i telefonen, arbetar med administration och hjälper till på andra sätt när det behövs.

Satsning inom idrott och hälsa!

En av de stora nyheterna på Erlaskolan är att vi som enda grundskola i Dalarna genomför en satsning inom idrott och hälsa! Du som går i åk 7-9 har möjligheten att under skoltid, träna hockey, innebandy, fotboll, dans eller gym. För att säkra en plats är det bra att börja på skolan redan i de tidigare årskurserna. Vi har samarbete med fyra olika föreningar: Sinclairs Dala Dansstudio, Falu IF, IBF Falun samt STC Falun (Sportlife Falun).

De flesta upplever inte våra klassrum som de klassrum de sett tidigare. Våra lärare har ingen kateder i klassrummet utan längst fram finns ofta en stor rund matta där vi samlas och en soffa som är flitigt använd och uppskattad. En del av skolan heter Arts & Craft och där finns moderna rum för kreativa ämnen såsom hemkunskap, slöjd, teknik med mera. Vi arbetar mycket tillsammans med varandra och anpassar våra lokaler så att de passar både för arbete enskilt och i grupp.

Att må bra är en förmåga som vi tycker är extra viktig här på Erlaskolan. Därför är vi i Falun mycket nöjda över att erbjuda god och bra mat varje dag, mycket omtyckt av både elever och lärare.

Välkommen att besöka oss om du vill veta mer!