Falun

Ställ dig i kö

Vill du börja hos oss? Här kan du ställa dig i kö till Falun.

Ställ dig i kö

Välkommen till Erlaskolan i Falun!

Erlaskolan i Falun är en grundskola från årskurs 4 till årskurs 9. Vi är stolta över våra fina lokaler på Myntgatan 4. Här går cirka 175 elever. Receptionen är navet och det första som möter våra elever och föräldrar vid ingången. Här finns alltid en vuxen som möter ditt barn, svarar i telefonen, arbetar med administration och hjälper till på andra sätt när det behövs.

De flesta upplever inte våra klassrum som de klassrum de sett tidigare. Våra lärare har ingen kateder i klassrummet utan längst fram finns ofta en stor rund matta där vi samlas och en soffa som är flitigt använd och uppskattad. En del av skolan heter Arts & Craft och där finns moderna rum för kreativa ämnen såsom hemkunskap, slöjd, teknik med mera. Vi arbetar mycket tillsammans med varandra och anpassar våra lokaler så att de passar både för arbete enskilt och i grupp.

Att må bra är en förmåga som vi tycker är extra viktig här på Erlaskolan. Därför är vi i Falun mycket nöjda över att erbjuda god och bra mat varje dag, mycket omtyckt av både elever och lärare.

Välkommen att besöka oss om du vill veta mer!

Natur och äventyr för mellanstadiet!

Till hösten 2020 startas en ny satsning på Erlaskolan: Natur och äventyr! Alla elever på mellanstadiet får chansen att välja en helt ny upplevelse att vara med på varje vecka. Grundidén kring satsningen är inspirerad av utbildningen Natur och äventyr som finns på våra Realgymnasier.

Vårt samhälle tenderar att bli mer och mer stillasittande till följd av teknikutvecklingen, vilket i sin tur kan leda till att vistelsen i naturen avtar. Vi blir också mer och mer beroende av olika samhällsstrukturer för att klara vardagen på egen hand, och får svårt att ta eget ansvar och klara oförutsedda händelser.

Att uppleva små och stora äventyr i alla dess former är nyttigt. Äventyr är en form av personlig utveckling och energipåfyllning. Vissa äventyr kräver planering och förberedelser, medan andra kräver att man bara vågar ta steget ut.

Natur och äventyr handlar om att:

• inspirera och motivera till att tillsammans ta sig ut och uppleva små och stora äventyr i naturen.
  • lära ut tekniker och kunskap som ger möjlighet att känna sig trygg i naturen.
  • inspirera till en aktiv livsstil
  • lära ut teamarbete och se värdet av samarbete.
  • ge möjlighet att prova nya aktiviteter.

Erlaskolans idrottssatsning!

Erlaskolan Falun satsar på idrott och hälsa och hos oss kan du därför välja att gå en inriktning inom vår idrottssatsning! Du som går i åk 7-9 har möjligheten att under skoltid, träna hockey, innebandy, fotboll eller dans. För att säkra en plats är det bra att börja på skolan redan i de tidigare årskurserna. Vi samarbetar med fyra olika föreningar: Sinclairs Dala Dansstudio, Falu IF, IBF Falun samt Falu BS.

Ishockey

Är du intresserad av att utvecklas som hockeyspelare och att få träna hockey på skoltid?

I så fall är satsningen inom ishockey på Erlaskolan någonting för dig!

Erlaskolans satsning inom hockey finns till för dig som vill utveckla ditt spel och ägna mer tid åt din idrott och ditt intresse.

Syftet med satsningen i Ishockey är att:

• uppmuntra och utveckla elevens intresse för hockey och fysisk träning.

• låta eleven utveckla sina individuella förmågor inom hockey. Satsningen ska också utgöra ett komplement till träningen som eleven eventuellt genomför i sin förening.

•  bidra till ett positivt inflytande på elevens hela skolsituation.

• verka för fair play, en positiv och sund inställning till rörelse samt gemenskap mellan eleverna!

Innebandy

På satsningen i innebandy fokuserar vi på fyra punkter som är tagna från Svenska innebandyförbundets anpassningar mot åldrarna 12-16 år:

•  Alla kan lära sig

•  Alla kan bli bättre

•  Alla ska få möjlighet att lära i sin egen takt

•  Alla kan göra misstag

Vi har ett innehåll som handlar om att skapa variation och möjligheter för eleverna att utveckla tekniska detaljer där störst fokus ligger på klubbteknik och passningar. Olika spelsekvenser varieras också genom att spela på mindre yta utan målvakter för att ge eleverna möjlighet att utvecklas på små ytor, men främst för att det ska ge eleverna mer tid med boll. Vi spelar också på större plan med målvakter för att främja elevernas egna intressen.

Fotboll

Erlaskolans Fotbollssatsning handlar om en rolig och enkel aktivitet där stort fokus ligger vid gemenskap och trygghet – alla ska få möjligheten att vara med och spela fotboll på sina villkor, både nybörjare och vana fotbollsspelare.

• Vi försöker få in alla delar av fotbollen för att göra träningen så bred som möjligt.
  • Vi har stort fokus vid samarbete och vill sprida en positiv laganda som är bra för hela teamet.
  • Här finns fokus på attityder och hur en positiv sådan gör positivt för teamet.
  • Vi bedriver en jämställd verksamhet där flickor och pojkar är lika viktiga.

Dans

Älskar du att dansa och vill både bredda dig inom dansen samtidigt som du får stärka den stil du tycker bäst om? Då är satsningen i Dans på Erlaskolan något för dig.

Dans är unikt inom idrotten genom att den blandar både fysisk kontakt, rörelse och musik i en och samma sport.

•  Alla kan dansa på Erlaskolan oavsett förkunskaper.

•  Att utvecklas inom många dansstilar stärker din dansanthet.

•  Du får lära dig en bred grund inom de flesta dansstilarna.

Vi varierar alltid mellan olika dansstilar samtidigt som vi följer en röd tråd genom året. Vi går igenom de flesta dansstilarna i syfte att lägga en bra grund, både för dig som dansar för att bli professionell dansare samt för dig som vill utveckla ditt intresse. Delar av innehållet är till exempel teknikövningar, koreografi och pardans. Vi dansar både på skolan och i dansstudio.