Norrköping Östra

Ställ dig i kö

Vill du börja hos oss? Här kan du ställa dig i kö till Norrköping Östra.

Ställ dig i kö

Välkommen till Erlaskolan Östra!

Vi är en grundskola från förskoleklass till årskurs nio med tillhörande fritidshem. Du hittar oss intill Oxelbergsparken i östra delen av centrala Norrköping. Läget erbjuder fin utemiljö samt närhet till idrottshall på Factory Fitness. Vi är den första grundskolan inom företaget Lärande och etablerades 2011 med idag ca 580 elever.

Vanliga frågor och svar

Vi har elevråd, matråd, trivselledare och elevambassadörer.

Ja det kan man. Modersmålsundervisningen anordnas med hjälp av kommunen och InterKulturella SpråkEnheten. I de yngre åldrarna sker det på skolan, men för de äldre eleverna kan det vara så att man får ta sig till en annan plats under eftermiddagstid för att delta.

På Erlaskolan tror vi på att elever lär utav varandra och lär i sammanhang, därför är möjligheterna till att arbeta enskilt i eget rum begränsade.

Varje team har en elevstödjande mentor som följer teamet under dagen.

Vi har 2 skolsköterskor, 2 specialpedagoger, 2 speciallärare, 2 kuratorer och 2 socialpedagoger.

Fritidshemmet öppnar kl. 6:15 och stänger kl. 18:30.

På Erlaskolan kallar vi våra elevgrupper för team. I varje team ingår ca 56 elever, och dess delas i två grupper kallade orange och grön. Förskoleklassen delar sitt team i tre grupper.

Om du går ett varv på vår skola kommer du att upptäcka öppna och ljusa lokaler med elever som arbetar tillsammans i team. Du kommer även att mötas av ett välkomnande hej!

I vår reception, vilken finns direkt i anslutning till huvudentrén, kan du få svar på frågor kring bland annat skolplacering, kö eller andra frågor gällande vår skola.

På vår skola arbetar vi med Trivselledare. Dessa är kopplade till ett projekt som heter Trivselprogrammet. Syftet med Trivselledare är att skapa en inkluderande och aktiv miljö på våra raster. Trivselledare är utbildade elever som planerar och håller i aktiviteter samt lekar under rasttid. Vi tänker att detta leder till ökad aktivitetsnivå samt ökad trivsel genom bättre sammanhållning på skolan.

Erlaskolan Östra har en stark samarbetskultur där vi som arbetar på skolan ser våra elever som allas elever. Vi genomför därför med jämna mellanrum olika aktiviteter där hela skolan möts från förskoleklass till årskurs nio. Även mindre sammankomster genomförs stadievis eller inom fritidshemsverksamheten. Exempel på detta är temadagar och friluftsdagar.

Står du i kö till vår förskoleklass E-koll eller funderar på att ställa dig i kö, välkomna då att titta och lyssna några minuter på denna film där lärarna i Team E-koll berättar om skolverksamheten för våra yngsta elever på Erlaskolan Östra! Blir du mer nyfiken och vill ställa frågor, tveka inte att skicka iväg ett mejl till oss. Du hittar kontaktuppgifter här på hemsidan under Kontakt!

Välkommen att besöka oss om du vill veta mer!

Fritidshemmet

Vi har ett stort fritidshem med två avdelningar: Slottet för E-koll och team 1 och Labyrinten för team 2-3. Lokalerna är belägna på entréplan, där du finner Erlaskolans elever upp till team 3.

Här berättar rektor, Oscar Semb Sürup, mer om skolan