Testskola - Öppet hus

Ställ dig i kö

Vill du börja hos oss? Här kan du ställa dig i kö till Testskola - Öppet hus.

Ställ dig i kö

Välkommen till Erlaskolan Falun!

Erlaskolan i Falun är en grundskola från årskurs 4 till årskurs 9. Vi är stolta över våra fina lokaler på Myntgatan 4. Här går cirka 175 elever. Receptionen är navet och det första som möter våra elever och föräldrar vid ingången. Här finns alltid en vuxen som möter ditt barn, svarar i telefonen, arbetar med administration och hjälper till på andra sätt när det behövs.

Vanliga frågor och svar

Om vi har en elevgrupp som inte fungerar tillsammans så arbetar vi aktivt i den gruppen med värdegrundsfrågor och hur vi bemöter varandra. Vi har ett antal elevstödjande mentorer som är väldigt duktiga och erfarna. Vi arbetar även aktivt med elevgrupperna under mentors/teamtid som vi har 2 gånger i veckan. Där arbetar vi mycket med sammanhållning och teamkänslan i teamet.

Vi är mitt i antagningsprocessen så det är svårt att säga exakt antal än. Men det är max 28 elever på klass. 54 elever på TEAM (Årskurs)

Speciellt med Erla Falun

De flesta upplever inte våra klassrum som de klassrum de sett tidigare. Våra lärare har ingen kateder i klassrummet utan längst fram finns ofta en stor rund matta där vi samlas och en soffa som är flitigt använd och uppskattad. En del av skolan heter Arts & Craft och där finns moderna rum för kreativa ämnen såsom hemkunskap, slöjd, teknik med mera. Vi arbetar mycket tillsammans med varandra och anpassar våra lokaler så att de passar både för arbete enskilt och i grupp.

Att må bra är en förmåga som vi tycker är extra viktig här på Erlaskolan. Därför är vi i Falun mycket nöjda över att erbjuda god och bra mat varje dag, mycket omtyckt av både elever och lärare.

Här kan du ta del av ett digitalt Upptäck Erla!

Lena Koskinen

Myntgatan 4

791 51 Falun

Tf bitr. rektor, speciallärare och SYV