Omtanke från första dagen

Vår verksamhet bygger på fyra grundläggande värderingar som leder oss i allt vi gör. Så här vill vi att du ska känna när du går på Erlaskolan:

• Trygghet. Jag är sedd och får vara den jag är.
  • Utveckling. Jag lär mig nya saker.
  • Team. Tillsammans med andra når jag längre.
  • Framgång. Jag vill, jag kan, jag vågar!

Erlaskolan erbjuder allting som står i den svenska läroplanen, plus lite mer. Eller ganska mycket mer faktiskt. Vi tror på att alla elever kan utveckla sina förmågor och skaffa sig nya. Därför arbetar vi enligt en strukturerad lärprocess med ledning och stimulans utifrån dina förutsättningar och behov.

Tillsammans blir vi klokare. Piggare. Och mer nyfikna på verkligheten.

Det finns några saker som är väldigt typiska för Erlaskolan. Till exempel att vi jobbar i team istället för i vanliga klasser. Teamarbetet är ett sätt att öva på förmågan att samarbeta och skapa framgång tillsammans. Att vara bra på att jobba i team är något du alltid har nytta av, i skolan och på fritiden. Nu och i framtiden. Det betyder att du och dina kompisar får träna på hur man kan lösa problem på ett mer nyfiket och kreativt sätt. Du får tänka och reflektera. Ta reda på fakta. Diskutera och ifrågasätta. Och så får du lära dig att prova olika idéer för att komma fram till den bästa lösningen!

En annan viktig sak i skolan är att vara pigg och fokuserad. Därför är fysisk aktivitet i olika former en del av din lärprocess. För du vet väl att man blir smartare av motion?

Låter det spännande och intressant?

Vi hoppas det. Kontakta oss gärna för att få veta mer om att vara elev på Erlaskolan.